Najlepšie čokoládové brownies s čerešňami

Zdieľať
brownies
Najlepšie čokoládové brownies s čerešňami Foto: www.freepik.com

Objavte nový spôsob, ako si vychutnať obľúbené brownies! Tento recept vám ukáže, ako pridať čerešne pre dokonalú čokoládovo-ovocnú harmóniu. Či už uprednostňujete čerstvé alebo sušené, s čerešňami budú vaše brownies neodolateľné!

Brownies sú považované za najčokoládovejší dezert na svete a v spojení s čerešňami sú ešte lahodnejšie. Či už ide o sezónu alebo nie, skvelou voľbou sú sušené, kompotované alebo mrazené čerešne.

Brownies, symbol americkej kuchyne, si získali obľubu po celom svete. Existuje nespočetných variácií tohto dezertu, od klasických s tmavou čokoládou, maslom, cukrom a múkou až po inovatívne varianty s bielou čokoládou, orechmi, ovocím, kávou alebo slaným karamelom.

Dnes sa pozrieme na verziu s čerešňami, ktoré vynikajúco ladia s čokoládou. Tento recept môžete pripraviť s čerstvými, sušenými, mrazenými alebo kompotovanými čerešňami alebo ich nahradiť višňami, ríbezľami alebo brusnicami pre zaujímavý sladkokyslý efekt.

brownies s čerešňami
Najlepšie čokoládové brownies s čerešňami Foto: depositphotos.com

Čokoládové brownies s čerešňami

Doba prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

  • 150 g horkej čokolády (70% podiel kakaa)
  • 130 g masla
  • 1 hrnček čerešní (alebo ½ hrnčeka sušených)
  • ¾ lyžičky kypriaceho prášku
  • 200 g krupicového cukru
  • 55 g práškového kakaa
  • 75 g hladkej múky
  • 3 vajcia

Príprava:

  1. Rúru predhrejte na 180 ºC. Menší pekáčik vyložte papierom na pečenie.
  2. Vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustite maslo a čokoládu.
  3. Čerešne nasekajte nahrubo a pridajte do čokoládovej zmesi. Premiešajte a ďalej neohrievajte.
  4. V druhej miske zmiešajte múku, cukor, kakao a kypriaci prášok. Suchú zmes dôkladne vmiešajte do čokoládovej. Nakoniec pridajte rozšľahané vajcia.
  5. Cesto vlejte do pekáča a pečte v predhriatej rúre 20 minút.
  6. Po vychladnutí nakrájajte brownies na kocky a podávajte.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané