Recept na bylinkové kuracie karbonátky. Ideálne pre zdravú diétu

Zdieľať
kuracie karbonátky
Recept na bylinkové kuracie karbonátky. Ideálne pre zdravú diétu Foto: depositphotos.com

Objavte chutný a zdravší spôsob prípravy tradičných karbonátov. Vyskúšajte náš recept na kuracie karbanátky, ktoré sa pečú v rúre namiesto smaženia a ponúkajú nižší obsah tuku bez straty chuti.

Smažené bravčové karbonátky sú dlhoročnou klasikou, avšak ako symbol zdravej výživy by neobstáli. Prečo nevyskúšať menej tučnú alternatívu? Ponúkame vám recept na kuracie karbonátky, ktoré môžete upiecť v rúre namiesto tradičného smaženia.

Tieto kuracie karbonátky majú nižší kalorický obsah a dajú sa ochutiť rôznymi koreninami a prísadami pre lepšiu chuť. Recept na bylinkové kuracie karbanátky zahŕňa jednoduché ingrediencie a prípravu, čo je ideálne pre tých, ktorí dbajú na zdravšiu stravu.

Snaženie schudnúť a udržať si štíhlu líniu často vedie k hľadaniu alternatív k obľúbeným, ale kaloricky bohatým jedlám. Dopriať si občas niečo výdatnejšie nie je hriech a určité chute sú nenahraditeľné, hoci niekedy sa snažíme tváriť, že alternatívy chutia rovnako dobre.

Vyvážený jedálniček by mal obsahovať rôzne potraviny v primeraných množstvách. Preto je dobré mať v zálohe recepty na jedlá, ktoré sú zdravšou verziou originálu. Keď vám budú chutiť, nemusíte mať výčitky, keď si občas doprajete aj tradičné verzie.

Namiesto bravčového mäsa vyskúšajte kuracie alebo morčacie mäso. Jeho obsah tuku je podstatne nižší a pečením v rúre si pripravíte jedlo ideálne aj pre redukčnú diétu.

Nebojte sa experimentovať s dochucovadlami. Pridajte obľúbené korenie, horčicu, barbecue omáčku, sušené rajčiny, pesto, cibuľu, nastrúhanú koreňovú zeleninu alebo čerstvé bylinky. Výsledok vás určite príjemne prekvapí.

karbonátky
Recept na bylinkové kuracie karbonátky. Ideálne pre zdravú diétu Foto: depositphotos.com

Bylinkové kuracie fašírky pečené v rúre

Doba prípravy: 30 minút

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích pŕs (alebo mletého kuracieho mäsa)
  • 1 vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička plnotučnej alebo dijonskej horčice
  • hrsť čerstvých alebo sušených byliniek (petržlenová vňať, jarná cibuľka, pažítka, rozmarín, tymián, majorán, oregano)
  • 4 lyžice strúhanky alebo jemných ovsených vločiek
  • 100 g strúhaného syra (možno vynechať)
  • soľ, korenie

Prípravy

  1. Kuracie prsia nameľte, nasekajte nadrobno alebo rozmixujte nahrubo v robote.
  2. Rúru predhrejte na 180 ºC. Plech vyložte papierom na pečenie.
  3. V miske ich premiešajte s vajcom, prelisovaným cesnakom, horčicou, bylinkami, syrom a strúhankou (alebo vločkami). Zmes osoľte a okoreňte.
  4. Rukami vytvarujte karbonátky a vyskladajte ich na plech.
  5. Pečte približne 30 minút dozlatista. Podávajte so zemiakovou kašou, zeleninovým šalátom alebo v bulke ako hamburger.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané